Strava a jej účinky na zdravie

Bezvaječné cestoviny so špenátom

Cestoviny uvarte v osolenej vode. Sceďte. Na oleji orestujte cibuľu, narezanú na kocky. Osoľte a pridajte mrazený špenát. Orestujte, pridajte čierne korenie a asi 1 dl vody a cesnak nakrájaný nadrobno. Nechajte prejsť varom a až keď sa voda odparí premiešajte s uvarenými cestovinami.

Špenát znižuje hladinu cholesterolu, pomáha pri liečbe bradavíc a kurích ôk, je účinný pri popáleninách, zápaloch slizníc v hltane, ústach a žalúdku a pri žalúdočných vredoch. Okrem toho znižuje riziko vzniku kŕčových žíl, kardiovaskulárnych chorôb a pôsobí proti lámavosti vlasov a nechtov. Obsahuje veľké množstvo antioxidantov, ktoré dodávajú pleti elasticitu. A vraj neobsahuje až také veľké množstvo železa ako sa predpokladalo.