Strava a jej účinky na zdravie

Zelený Jačmeň

Zelený mladý jačmeň je vynikajúci zdroj prírodných látok pozitívne ovplyvňujúcich činnosti v našom tele. Zelený jačmeň z našej ponuky obsahuje sušenú šťavu, ktorá si uchováva spomínané prírodné látky v ich najčistejšej podobe. Minerálne látky a vitamíny sa tak dostávajú do tela buď prostredníctvom prášku alebo tabliet – čo sú dve základné formy, v ktorých sa zelený jačmeň v našej ponuke nachádza.…

Cviklový šalát so strúhaným syrom alebo vajíčkom

Potrebujete tri cvikly veľkosti grepu, 3 dcl fľašu sterilizovanej mrkvy a hrášku (môžete nahradiť mrazenou zeleninou), 4 stredne veľké kyslé uhorky, olivový olej, soľ, čierne mleté korenie. Tým, že tento šalát robievam dosť často, tak som sa snažila zjednodušiť jeho prípravu. Najdôležitejšie je, aby ste uvarenú – NIE ZAVÁRANÚ! – cviklu mali stále v chladničke. Päť cvikiel, veľkosti grepu varte…

Mrkvový perkelt so strúhaným syrom alebo vareným vajíčkom

Keďže viem, ako toto jedlo chutí celej mojej rodine, mrkvový perkelt pripravujem z celého kilogramu mrkvy. Ešte si pripravím cibuľu, olivový olej, sójovú omáčku, soľ, mlete čierne korenie, mletý rozmarín a drvenú rascu, alebo mletý koriander. Očistenú, na tenké krúžky nakrájanú mrkvu pridám k cibuli, ktorú som orestovala na osolenom olivovom oleji. Cibuľu krájam na tenké rezančeky.…

Bezvaječné cestoviny so špenátom

Cestoviny uvarte v osolenej vode. Sceďte. Na oleji orestujte cibuľu, narezanú na kocky. Osoľte a pridajte mrazený špenát. Orestujte, pridajte čierne korenie a asi 1 dl vody a cesnak nakrájaný nadrobno. Nechajte prejsť varom a až keď sa voda odparí premiešajte s uvarenými cestovinami. Špenát znižuje hladinu cholesterolu, pomáha pri liečbe bradavíc a kurích ôk, je účinný pri…

Kuracie karbonátky so zelerom

Kúsky kuracích pŕs marinujeme v lyžičke oleja (najlepšie olivového) spolu s lyžičkou kurkumy alebo kari korenia. Mäso pred použítím pomelieme. Umyjeme, očistíme a nastrúhame štvrťku zeleru, pridáme žĺtok, soľ, čierne korenie a mletú rascu. Premiešame s mäsom. Vypracujeme zmes, z ktorej tvoríme malé karbonátky (cca 3–4 cm). Z oboch strán do zlatista opečieme na rastlinnom oleji. Ako prílohu môžete podávať…

Raňajky

Kivi, banán, orechy, med, škorica Tieto raňajky vznikli úplnou náhodou (aj keď náhody nejestvujú), ale boli sme mimo domov, a v raňajkovom bufete som si nevedela nič vybrať. Tak som začala prechádzať okolo stolov a predstavovala som si jednotlivé chute. Vyskladala som si tanier s kivi, banánom, mandľovými lupienkami a to všetko som poliala medom. Vznikli z toho…